ANU EK SUUNNITTELI TAIDETEOKSEN COCA-COLALLE

Coca-Cola ja Sinebrychoff juhlistivat 20 vuoden mittaista yhteistä taivaltaan.
Juhlavuoden 2019 kunniaksi Ab Sinebrychoff Oy:n päärakennuksen edustalle Keravalle nousi Coca-Cola Wave -taideteos. Juhlavuoden muistomerkin suunnitteli koruseppä Anu Ek.
”Halusin taideteoksen kautta herättää Suomessa henkiin legendaarisen Coca-Colan aaltokuvion. Veistoksen staattisen teräskehyksen sisällä nähdään dynaaminen aalto, joka on tullut meille kaikille tutuksi Coca-Colan logosta. Halusin tuoda Coca-Colan ikonisen brändielementin – aaltokuvion – osaksi teostani.”
Aaltokuvio nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan logon yhteydessä vuonna 1969. Kuvio koki pienimuotoisen uudistuksen 1980-luvulla, jolloin se integroitiin osaksi Coca-Cola-nimeä. Myös 2000-luvun alussa kuviota uudistettiin ”Coca-Cola… Real”-kampanjan yhteydessä.
Vuonna 2017 aaltokuvio kuitenkin hävisi juomapakkauksista Coca-Colan historian suurimmassa brändiuudistuksessa, jossa Zero Sugar sai saman visuaalisen ilmeen kuin alkuperäinen Coca-Cola.
”Tulevaisuudessa tulemme näkemään aaltokuvion uudelleen Suomessa myös muualla kuin juhlavuoden patsaassa”, Coca-Colan Théa Natri lupailee.

 

 

Lehtikuva Heikki Saukkomaa

KORUSEPPÄ ANU EK VALMISTI JAANA PELKOSEN UNIIKIN VYÖN JA KORUT

Kansanedustaja Jaana Pelkonen edusti Linnanjuhlissa 2019 Teemu Muurimäen Jaanalle suunnittelemassa uniikkipuvussa. Pukuun tehdyt messinkivyö ja -korut ovat Anu Ekin käsialaa. Puvun toteutus: Ateljee Ompelimo Sari Hörkkö.

 

KORUSEPPÄ ANU EK SUUNNITTELI KALLIOLA OY:N KORUSARJAN

Uusi sivu -korusarja juhlistaa yhteiskunnallista työtä tekevän Kalliolan 100. toimintavuotta. Kalliolan arvoissa näkyvät vahvasti mm. usko yhdenvertaisuuteen sekä siihen, miten ihmisestä itsestään löytyy kyky ja voima kääntää sivua.
Uusi sivu -sarjan korut ovat kannanotto. Korua kantamalla voit kertoa uskovasi siihen, että elämässä voi ja saa aina kääntää uuden sivun. Koru on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kannustaa muita kääntämään rohkeasti uuden sivun – sillä siihen on kaikilla oikeus. Koru on tarkoitettu myös heille, jotka ovat itse kääntäneet elämässään uuden sivun tavalla tai toisella.

SIVUNKÄÄNTÖTARINAT

HENKILÖIDEN TAKANA

LUE LISÄÄ ja OSTA OMA KORU

 ANU EK TEKI MINISTERI KIURUN UNIIKIT KORUT LINNANJUHLIIN

Ministeri Krista Kiuru kantoi Linnanjuhlissa 2019 uniikkeja Uusi Sivu koruja.

LUE MINISTERI KIURUN

ILTALEHDEN JUTTU

 

Kuvat: Pekko Korvuo

 

ANU EK JA MUOTISUUNNITTELIJA TEEMU MUURIMÄKI SUUNNITTELIVAT ATENEUMIN YSTÄVIEN 100-VUOTISJUHLAKORUT

Sadan vuoden ystävyys -korut ovat koruseppä Anu Ekin ja muotisuunnittelija Teemu Muurimäen yhteistyössä 100-vuotiaalle Ateneumin ystävät ry:lle suunnittelemia hopeakoruja. Korujen taustalla on SalviaDesignin suunnittelema juhlavuosilogo. Uniikeissa Sadan vuoden ystävyys -koruissa näkyy ja tuntuu käsin taottu jälki.
Ateneumin ystävät ry on Suomen vanhin ja suurin museonystäväyhdistys, joka perustettiin vuonna 1919 Ateneumin taidemuseon tukemiseksi.

KORUSEPPÄ ANU EKIN KÄSISSÄ SYNTYI TERÄSKORSETTI ANNA PUULLE

Anu Ek valmisti Anna Puun uniikin puvun teräskorsetin. Laulaja Anna Puu nähtiin Linnanjuhlissa 2018 Teemu Muurimäen suunnittelemassa silkkipuvussa, joka valittiin yhdeksi juhlien upeimmista puvuista. Puvun toteutus: Ateljee Ompelimo Sari Hörkkö

 

JUKKA HAAPALAINEN TUOMAROI TANSSII TÄHTIEN KANSSA -OHJELMASSA ANU EKIN KORUISSA

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman päätuomari Jukka Haapalainen esiintyi TTK 2018 ja 2019 tuotantokaudet koruseppä Anu Ekin valmistamissa uniikeissa koruissa.

 

 

 

 

 KORUSEPPÄ ANU EKIN UNIIKIT KORUT ALINA TOMNIKOVILLA

Näyttelijä Alina Tomnikov juhli Veljeni vartija -elokuvan ensi-illassa koruseppä Anu Ekin uniikeissa pronssikoruissa.

 

ANU EK TEKI SAARA KOTAKANIEMEN PUKUUN TERÄSVYÖN

Näyttelijä Saara Kotkaniemi Kultainen Venla gaalassa 2018. Teemu Muurimäen suunnittelemaa iltapukua koristaa koruseppä Anu Ekin valmistama teräsvyö. Korvissaan Saaralla on Anun tekemät hopeakorvikset.

 

 

 MARIA YLIPÄÄN PRONSSIVYÖN JA RANNEKORUT VALMISTI KORUSPPÄ ANU EK

JUSSI GAALAN 2016 juontaja Maria Ylipää  nähtiin Teemu Muurimäen suunnittelemassa paljettipuvussa. Koruseppä Anu Ek valmisti Marialle pukuun sopivan pronssivyön ja rannekorut.

 

ANU EKIN ASUSTEET JA KORUT KRISTA KOSOSELLA JA SONJA KUITTISELLA

Näyttelijä Krista Kosonen saapui Teemu Muurimäen suunnittelemassa kultaisessa paljettimekossa Miami-elokuvan ensi-iltaan. Pronssivyö, korvakorut ja sormus ovat uniikit ja kokonaisuuteen tehdyt. Puvun toteutus Ateljee Ompelimo Sari Hörkkö.

Miami-elokuvan Sonja Kuittinen juhli leffan ensi-illassa Muurimäen hempeässä luomuksessa. Kuittisen uniikit hopeakorut ovat varta vasten pukuun tehdyt. Puvun toteutus Ateljee Ompelimo Sari Hörkkö.

 

ANU EK VALMISTAA MIKKO KUUSTOSEN MEDICINE MAN – NIMIKKOKORUSARJAA

Koruseppä on syövyttänyt hopeakoruihin ainutlaatuisella menetelmällään tekstin UBUNTU UMGAMNTU NGABANYE ABANTU. Korujen teksti on afrikkalaista xhosan-kieltä ja vapaasti suomennettuna lauseen ydin on, että ihmisyys mitataan suhtautumisessa kanssaihmisiin. Tai ”Minä olen, koska sinä olet”. Mikko Kuustonen kertoo tutustuneensa Ubuntu- ajatteluun kiertäessään eri puolilla Afrikkaa yli kahden vuosikymmenen ajan. Ubuntu korostaa yhteisön vastuuta sekä jäsenistään että muukalaisista. Mikko valitsi tekstin koruihin ja on suunnitellut korusarjan ison, kokohopeisen kaulakorun. Materiaaleina uniikkikorusarjassa ovat korkealaatuinen sterling –hopea sekä nahka.

Medicine Man-korusarja on hieno lahja jokaiselle, joka haluaa pyrkiä hyvään!

RION OLYMPIAJOUKKUEEN VIRALLISET KISAKORUT OVAT KORUSEPPÄ ANU EKIN KÄSIALAA

USKO UNELMIIN – RIO 2016
ovat korusepän suunnittelemat ja käsityönä valmistamat viralliset kisakorut Rion Olympialaisiin.

Olympiakorun teema ’usko unelmiin’ toistuu tekstinä pienessä olympiarenkaassa. USKO UNELMIIN -RIO 2016.

Seppä toivoo, että taotusta uniikista hopeakorusta jää Suomen jäsenille ainutlaatuinen muisto sykähdyttävistä olympiahetkistä. Jokainen koru syntyi ylpeydellä ja suurella ilolla. Myös jokainen korukotelo on uniikki.

”Haluamme antaa olympiaurheilijoille ja joukkueen jäsenille muistoksi jotain pysyvää ja eksklusiivista, joka välittää Olympialaisten arvoja ja tunnelmaa syvemmin kuin rivit tulosluetteloissa.”

Olympiakomitean kisayksikön johtaja Leena Paavolainen.

 

 

ANU EK VALMISTI LEENA HARKIMON FUNKTIONAALISEN RANNEKORUN LINNANJUHLIIN

Leena Harkimo juhli viimeisen kerran kansanedustajana Linnanjuhlissa vuonna 2014. Linnan kuningattareksikin usein tituleerattu ja varmasta tyylistään tunnettu Harkimo halusi viimeisen kansanedustajakautensa päätteeksi olla itse suunnittelemassa juhlapukuaan. Iltapukuluomus toteutui ompelija Sari Hörkön ja Leenan yhteistyössä. Upean puvun funktionaalisena koruna – laahuksen pidikkeenä – toimi Anu Ekin uniikki rannerengas. Rannekoruun koruseppä syövytti Leena Harkimon valitseman, Väinö Linnan vuonna 1945 kirjoittaman, tekstin: ”Miksi minä rakastan maatani? Siksi, että lapsi rakastaa äitiään. Siksi, että mies kunnioittaa isiensä töitä. Ja siksi, että vanhus odottaa lapsiensa hautaavan hänet samoin tuntein.”   Teksti toistuu osittain myös korvakoruissa. Nämä hopeakorut saivat vielä täydennyksekseen sormuksen. Vuonna 2014 Linnanjuhlien yhdeksi kiistatta tyylikkäimmäksi naiseksi rankattiin jälleen Leena Harkimo.

 

CARMO OY:N YRITYSLAHJAT VALMISTAA ANU EK

Cramo Oy on suomalainen täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koruseppä Anu Ek on valmistanut Cramon personoidut yrityslahjat vuodesta 2015 lähtien. Sarjaan kuuluu hopeinen kaulakoru ja kalvosinnapit.

 

 

SYDÄNLIITON JUHLAVUODEN HOPEAKORUT VALMISTI ANU EK

Suomen Sydänliitto ry
juhlii 60 vuotista taivaltaan 2015. Anu Ek on suunnitellut ja valmistanut Sydänliiton juhlavuoden uniikkikorut. SYDÄMEN AIKA -korusarjaan kuuluu hopeiset kalvosinnapit, kaulakoru sekä rannekoru.

PESÄPALLOLIITON 90-VUOTIS JUHALKORUT KORUSEPÄN KÄSIALAA

Suomen Pesäpalloliitto ry
täytti vuonna 2011 90 vuotta. Juhlavuoden korut ovat korusepän käsialaa.

 

VIVA-LEHDEN LUKIJAKILPAILUN PALKINTOKORUT SUUNNITTELI JA VALMISTAA ANU EK

VIVA–lehti/Otavamedia Oy
Viva lehden lukijat ovat äänestäneet vuosittain Viva-Velhon tunnettujen suomalaisten naisvaikuttajien joukosta. Korusepän valmistaman hopeisen luuta-korun ovat tähän mennessä saaneet valtakunnan tanssittaja Aira Samulin, presidentti Tarja Halonen ja professori Vappu Taipale. Myöhemmin kilpailun luonne ja nimi vaihtuivat. Vuoden Valopilkuksi voi äänestää suomalaista naista tai miestä, joka lukijoiden mielestä on saanut vuoden aikana jotain merkittävää aikaan. Vuoden Valopilkku saa palkinnoksi hopeisen Valopilkku-korun.

 

 

 

KERAVAN KAUPUNGIN LIIKELAHJAT VALMISTAA KORUSEPPÄ ANU EK

Koruseppä Anu Ek on suunnitellut ja valmistaa Keravan kaupungin oman Paasi-korusarjan, joka toimii liike-ja huomiolahjasarjana. Paasi-sarja sai innoituksensa presidentti J.K Paasikivestä, joka on vaikuttanut Keravalla vuosina 1915-1953. Anu on uudistanut myös Keravan kaupungin ansiomerkit.

KUKKASIDONNAN SM-PALKINNOT SYNTYY KORUSEPÄN KÄSISSÄ

Anu Ek tekee vuosittain floristien uniikit Suomenmestaruus palkinnot Suomen Kukkakauppiasliitto ry:lle.

Lisäksi Anu valmistaa muistamis- ja huomiolahjat:

Tivoli Sariolalle
Keravan musiikkiopistolle
OAJ:n Keravan opetusalan paikallisyhdistys KOPY:lle